Cubanske cigarer, montecristo, Cohiba og Romeo y Julieta – Danmarks største udvalg
For at handle her, skal du bekræfte, at du er over 18 år.

Cohiba Cigar

Cohiba

Cohiba er Habanos top brand.

Cohiba blev lavet tilbage i 1966 for selveste Fidel Castro, Cubas præsident. Det blev lavet på den dengang top hemmelige fabrik El Laguito, som sidenhen er blevet verdensberømt. I starten blev cigar mærket kun set uden for Cuba i form af gaver, givet til statsoverhoveder og til diplomater der besøgte Cuba. Siden 1982 er cigarer blevet tilgængelig i begrænsede mængder til det frie markede. Navnet er et gammelt Taino indisk ord for de tobaksblade, som Columbus først opdagede at de oprindelige indbyggere i Cuba røg - den tidligste kendte form for en Habano.

2 vare(r)

pr. side

2 vare(r)

pr. side

Bladene til en Cohiba cigar er “udvalgt af de udvalgte" fra de 5 bedste Vegas de Primera i San Juan y Martínez og San Luis distrikterne i Vuelta Abajo området.

Helt unikt for Habanos, så bliver op til tre af Cohiba’s fyld blade, seco, liger og den gjældende medio tiempo, fermenteret i tønder. Denne unikke proces producere en speciel aroma og smag som du kun finder hos en ægte Cohiba cigar.

Sortimentet af cigarer omfatter fire forskellige serier eller “Línea”. 

Først er der Línea Clásica, hvis seks størrelser blev indført mellem 1966 og 1989. 

Så er der Línea 1492, hvoraf fem størrelser blev lanceret i 1992 for at fejre 500-årsdagen af Columbus ankomst til Cuba inden en yderligere størrelse, den ikoniske Siglo VI , blev tilføjet i 2002.

Línea Maduro 5 bestående af tre størrelser, hver pakket i mørke maduro blade, der er lageret i fem år blev lanceret i 2007. 

Og senest blev Línea Behike, hvis tre størrelser debuterede i 2010, som er den mest eksklusive serie af alle. I sin fyld blanding bruger den det sjældne medio tiempo blad, som kun findes blandt nogle af de to øverste blade af sol dyrkede planter og giver en enestående rigdom i smagen af Habanos.

Cohiba har et konstant fokus på innovation med nyudviklede produkter, hvilket er en af grundene til at cigar mærket har sin høje position i cigarverdenen. Det var også det første Habanos mærke der begyndte at tilbyde en Reserva cigar i 2002 og en Gran Reserva i 2009 lavet med tobak fra specielle tobaksblade der har lageret i tre til fem år.

Alle størrelser er Tripa Larga, Totalmente a Mano med long filler ( hele tobaksblade ) og er 100% håndrullede.

Smag

  • Línea Siglo: Mild
  • Línea Clásica: Medium til Stærk
  • Línea 1492: Medium
  • Línea Maduro 5: Medium til Stærk
  • Línea Behike: Stærk

Den lidt længere historie om Cohiba cigarer:

Cohiba er Habanos flagskib  inden for den Cubanske cigarindustri, og nok det mest kendte cigar mærke i verden. Espléndidos eller den legendariske Lanceros, var Fidel Castros foretrukne cigar, og kendt langt ud over grænserne hos habanofile cigar rygere.

Alle størrelser rulles i El Laguito, som er fabrikken hvor kun de bedste Torcedores i Cuba arbejder. Fabrikken El Laguito har det privilegie at kunne udvælge de bedste blade fra hver tobakssort før alle andre fabrikker. Tobakbladene bliver desuden udsat for en tredie fermentering modsat normale procedure. Seco og Ligero lageres derefter i cedertræ tønder i yderlige 18 måneder. Cigaren får således sin karakteristiske smag, der domineres af græsagtige noter, ledsaget af stræk ristet vanilje, kakao og kaffe. 

Cigarerne i de klassiske serier (disse er alle uden tal) kan klassificeres fra medium til stærk. For nybegyndere anbefales den nyere serie Siglo med formaterne Siglo 1 til 6 (eller I til VI med romerske tal); fra den særlige Siglo II, som præsenterer den fulde aroma på en mild måde, uden at dominere de uerfarne rygere med for meget kompleksitet og jordagtig smag. Hvis du leder efter dette, anbefaler vi de klassisk Robusto og Espléndidos.

Siglo betyder iøvrigt “århundrede” på spansk. Linea Siglo blev oprindeligt fremstillet for at fejre de fra århundreder der var gået siden Kristopher Columbus opdagede Amerika og Cuba. En cigar til en ægte kender er Lancere, den første og mest berømte Cohiba cigar. Med sin slange 38 mm ringmål og en længde på 192 mm er det et meget elegant format, som skal ryges roligt. For ofte eller for stærke sug gør cigaren varm og kan ødelægge dens rige og mellemstærke aroma.

Værd at vide om mærket Cohiba

Ifølge legenden, blev Fidel Castro i 1963 tilbudt sådanne en cigar af sin livvagt. Livvagten ved navnet Chicho, fik den af sin ven Eduardo Rivera som var Torcedor, der rullede dem til sig selv og til venner. Cigaren gjorde så stort indtryk på Castro at Rivera blev ansat som hans personlige cigar ruller. 

Fra 1964 gav Castro disse cigarer, stadig uden navne og med personlige banderoler, som en diplomatisk gave til udenlandske statsmænd. Fra 1966 begyndte produktionen i fabrikken El Laguito. Cigarer fik fremover navnet Cohiba, som i Christopher Columbus i sin tid opdagede at Taino indianerne kaldte deres cigarer. Det var kun formaterne Laguito nr. 1 - 3 der blev lavet, Lancero, Corona Especiales og Panatela.

Først i 1982 blev det ellers så hemmelighedsfulde mærke præsenteret for offentligheden og frigivet til export. Fra 1989 blev Linea Classica solgt sammen med Esplendido, Exquisito og Rubusto. I 1992 blev Linea 1492 tilføjet produkt portfolioen. Serien omfatter nu sigarene Siglo I - VI, en cigar for hvert århundrede siden Columbus opdagelse af Cuba.

Ud overde klassiske serier, som altid kan købes i handlen, bliver der ved særlige lejligheder frigivet et begrænset antal specialiteter. Eksempelvis i 1997 hvor Habanos til deres 30 års jubilæum for mærket udgav „Limited Edition Cohiba 30 Aniversario Humidors“ sammen med 1000 keramik krukker. Disse er nu meget sjælende og bliver solgt for en meget høj pris. Et andet eksempel er  Millennium Reserve Jars, der blev produceret for at fejre årtusindskiftet.

I dag kan man stadigvæk opdrive en Guayasamin-humidor i et nyoplag, som er en humidor i ekstra fin kvalitet , som var dækket med 24-karat guld pulver med et motiv på låget malet af Ecuadors kunstner og ven af ​​Castros, Osvaldo Guayasamin. Der er frigivet 50 styk, som indeholder 90 Cohiba cigarer i forskellige formater, sammen med et certifikat der er personligt underskrevet af Castro. Den første udgave af denne humidor blive designet af Guayasamín i anledning af årsdagen i 1997.

Det seneste højdepunkt er “Cohiba Aniversario 50 humidor” til fejring af 50 årsdagen for cigarmærket, den blev lanceret i 2016 og er udstyret med 50 cigarer til en pris på ca. 2.250.000 DKK. Der findes kun 50 styk af denne humidor, og er et eftertragtet samlerobjekt.