Cubanske cigarer, montecristo, Cohiba og Romeo y Julieta – Danmarks største udvalg
For at handle her, skal du bekræfte, at du er over 18 år.

Hoyo de Monterrey Cigar

Hoyo de Monterrey

Hoyo de Monterrey de José Gener, som er det fulde navn, er en af ​​de ældste cubanske cigaremærker. Det har altid været det ideelle mærke for rygere, der foretrækker fine, men aromatiske Habanos. Cigarerne er forholdsvis lette, men overbevisende med stor elegance og kompleksitet. Hvis du vil i gang med denne cigar anbefaler vi Double Corona. Med et ringmål på 49 og 194 mm længde er det en cigar til enhver lejlighed, men tager du dig den fornødne tid, belønner cigaren med en cremet sødme, mild tobakssmag og bløde, lidt træagtige aromaer med medium styrke.

1 vare(r)

pr. side

1 vare(r)

pr. side

Cigarerne i Epicure-familien er tæt på ens i smag, men i deres forskellige men konsekvent kortere formater, også egnet til kortere lejligheder. Epicure nr. 1 (RM 46, 143 mm) viser sig at være overraskende frugtagtig, i modsætning hertil er Epicure nr. 2 (RM 50, 124 mm) signifikant træagtig og stærkere. Den Hoyo-typiske kremede sødme står lidt mere i baggrunden for Epicure nr. 2, men er der stadig. Stadig relativt nyt på markedet er Epicure Especial. Med 141 mm er den lidt længere end nr. 2, med identisk ringmåler. Med hensyn til smag blandes det harmonisk ind i familien. Alle Epicure cigarer er også tilgængelige i praktisk aluminium rør.
I nogle år er Epicure de Luxe udelukkende fremstillet til Habanos SA. En Petit Robusto med 52er ringmåling med en længde på 115 mm. Denne er ikke tilgængeligt i Alu rør.


Cigarerne i Le Hoyo-serien er slanke og elegante, men også mere kraftfulde. Med ringestørrelser fra 30 (Le Hoyo du Maire) til største på 42 (Le Hoyo de Dieux) går de imod trenden til stadig større ringmål og giver kenderne en stærke træagtig-sød smagsoplevelse. De (resterende) fire formater i Le Hoyo serien tilbydes udelukkende i klassiske æsker med skydelåg.

Udelukkende til Habanos SA var en replica humidor af Hoyo de Monterrey også tilgængelig. Humidoren indeholder 50 Monterreys, imponerende cigarer med 55 mm ringmåler og 182 mm længde. Produktionen af ​​det ædle samlerobjekt finder sted i værksteddet hos den cubanske kunstner Ernesto Aquilera. Kun 350 stykker af denne sjældenhed var tilgængelige over hele verden, selvfølgelig er disse for længdt solgt. Som med alle "Global Brands" fra Cuba vil Hoyo fortsat tilbyde begrænsede udgaver i fremtiden.

Værd at vide om mærket Hoyo de Monterrey

Mærket er tæt knyttet til navnet José Gener. Don José Gener y Batet var en spanier fra en prestigefyldt catalansk familie. I en alder af 13 emigrerede han til Cuba i 1831 og fik sin første erfaring i tobaksindustrien på sin onkels plantage i Vuelta Abajo. Hans onkel tilbød ham på et tidspunkt at give pengene til sin egen fabrik. José Gener accepterede og åbnede i 1850 i Havana en fabrik. Der skabte han et nyt mærke, "La Escepción".


Varemærket blev en succes for José Gener, således at han i 1860 kunne købe plantagen "Hoyo de Monterrey" i området San Juan y Martínez i Vuelta Abajo. Plantagen, en af ​​de største Vegas Finas de Primera, nås i dag gennem en overdådigt bearbejdet smedejernsport på byens hovedtorv, hvor påskriften "Hoyo de Monterrey". José Gener 1860 "er indgraveret. Vega var på det tidspunkt en af ​​de plantager, hvor noget af Cubas bedste tobak blev dyrket.

I øvrigt betyder 'Hoyo' 'fordybning' og beskriver i dette tilfælde den lave placering af plantagen på de frugtbare bredder af floden San Juan y Martínez. José Gener var den første til at bruge navnet på hans Vega som et mærke til sine cigarer. Han registrerede mærket i 1865. Hoyo de Monterrey har også været en stor succes på det internationale marked. José Gener vendte tilbage til Spanien i 1895 og døde der i 1900. Hans datter Lutgarda Gener overtog virksomheden. På tidspunktet for hans død var fabrikken "Hoyo de Monterrey" den største på Cuba med mere end 350 arbejdere. Efter José Gener død, fokuserede familien mere på sukkerbranchen end på tobakken. I 1931 blev mærket solgt sammen med La Escepción til firmaet "Fernández Palacio y Ca.", hvis ejer Ramón Fernández og Fernando Palacio gennem varemærket Punch og Belinda er blevet kendt.
Sammen med disse to mærker forblev "Hoyo de Monterrey" et populært mærke før og under revolutionen. Selv efter revolutionen blev "Hoyo" fortsat produceret uden afbrydelse.

Produktionen af mange legendariske formater er desværre gennem årene blevet indstillet hos Hoyo de Monterrey. For eksempel er Monterrey, en Diademas, som det stadig er tilfældet med den store og sjældne Perfecto format, indpakket i aluminiumsfolie, præsenteret individuelt i en lille æske med skydelåg. Formatet udløb i 1980 og blev erstattet af Particulares, en A-størrelse cigar (RM 47, 235 mm). Denne blev også tilbudt i enkelte kasser, men uden aluminiumsfolie.

I 1987 blev produktionen af Particulares stoppet, men genoplivet i 2000 som en af ​​de første Edición Limitadas, og så succesfuld at en anden udgave blev produceret i 2001, i den klassiske emballage, fem individuelle kasser i en hængslet kasse med låg. I 2003 fulgte flere Ediciónes Limitadas (Piramides) og i 2004 Epicure Especial, som blev et permanent format i 2009. 2007 Regalos og 2011 Short Hoyo Piramides  var eftertragtede, så de hurtigt blev udsolgt.


Et eftertragtet samlerobjekt er Colección Habanos 2003, en speciel humidor i bogformat med 20 Extraveganza, Doppelrobustos med 50er ringmål og 180 mm i længden. Også svært at finde er 500 eksemplarer af en humidor fra 2004, med 50 Gran Piramides og 50 eksemplarer af de genudgivede Monterrey Diademas.