Cubanske cigarer, montecristo, Cohiba og Romeo y Julieta – Danmarks største udvalg
For at handle her, skal du bekræfte, at du er over 18 år.

Montecristo Cigar

Montecristo

Montecristo er det mest kendte og sandsynligvis det mest værdsatte mærke af Habanos over hele verden. Det er benchmark for mange Habanos rygere mod hvilke andre mærker bedømmes. Navnet kommer fra helten af Alexandre Dumas berømte roman 'The Count of Montecristo', som var en fast favorit, da den blev læst af Lectoren (oplæseren) til Torcedores (cigarruller) på fabrikken, hvor den blev grundlagt i 1935.

3 vare(r)

pr. side

3 vare(r)

pr. side

Den oprindelige serie af formater var sammensat af et smalt sortiment nummereret fra 1 til 5. I dag består det af en bred vifte af vitolaer til at dække alle niveauer af cigar entusiasters behov. I 2004 blev ringmål 52 Edmundo-størrelse introduceret som anerkendelse af tendensen til tunge mål størrelser, og en kortere version, Petit Edmundo, fulgte to år senere. Hvorfor Edmundo? Det er fornavnet Edmundo Dantes, helten i Dumas roman.

I 2009 blev der introduceret en ny serie, Montecristo Open, bestående af fire størrelser blandet til en mildere smag end andre størrelser i deres sortiment og rettet mod en ny generation rygere, der nyder outdoor aktiviteter.

Montecristos perfekt afbalancerede blandinger er udelukkende skabt med udvalgte fyldblade- og bindeblade fra Vuelta Abajo-zonen, der er hjemsted for de fineste tobak i verden. Både dets originale mellem til fuld smag og mellemsmag findes i Open Series tilbyder en fremtrædende aroma og appel både for nye og erfarne rygere.

Bag om mærket Montecristo:

Montecristo er ved siden af Cohiba det mest kendte og samtidig det bedst sælgende Habanos mærke. De mellemstærke cigarer er blandt de mest populære hos erfarende med også hos nybegyndere. Alle formater er præget af en unik smag, der er kendetegnet med kraftig ristet aroma af kaffe, kakao og vanilje, kombineret med en mellem kraftig frugtagtig søg tobakssmag. Produktionen af Montecristo longfiller foregår hovedsagelig på fabrikken José Marts (tidligere H. Upmann-fabrikken) og dels i El Laguito.

Vores anbefaling til nybegyndere er også den mest sælgende Habanos i verden, en No. 4, en Mareva med ringmål 42 og en længde på 129mm. Den er den typiske Montecristo smag, og har en rygetid af ca. 45 minutter, som passer til enhver lejlighed. Hvid man har lidt mindre tid, kan man ryge lillebroeren No. 5 som har samme smag og er lige så god. 

Hvis du har lidt mere tid til at nyde en go cigar og ønsker lidt mere røgfyldt anbefaler vi No. 2, en af de bedste pyramide cigarer fra Cuba. Med et ringmål på 53, giver den et meget voluminøst, og mere cremefyldt nydelse sammenlignet med de slankere formater.

Hvis du derimod har lidt mere tid til at nyde og ønsker lidt mere røg, anbefaler vi No. 2, en af ​​de bedste pyramider fra Cuba. Med sit ringmål på 52, giver den en meget mere voluminøs, mere cremefyldt nydelse sammenlignet med de slankere formater.

Fans af særligt elegante formater foretrækker dog at gå til Especiales No. 1, en cigar i samme format som den berømte Cohiba Lancero, med et ringmål på 38 og en længde på 192 mm. Vid behørig rygning, giver den op til to og en halv timers fornøjelse.

Trenden mod kortere formater med store ringdimensioner bliver imødekommet med Edmundo. Den klassiske Edmundo har en længde på 135 mm med et ringmål på 52, Petit Edmundo er med 110 mm lidt kortere men samme diameter. Begge er med long filler og giver det fulde spektrum af aroma som er kendetegnet for dette cigar mærke.

Værd at vide om mærket Montecristo

Montecristo-mærket blev grundlagt i 1935 af Alonso Menéndez. Den velhavende spanier, købte Particulares cubanske fabrik og begyndte straks at udvikle sit eget mærke. Navnet går tilbage til den berømte roman "The Count of Montecristo" af den franske forfatter Alexandre Dumas. Denne roman var et af de mest populære værker, der blev læst til Torcedoresne under deres arbejde på det tidspunkt.

Mærket udviklede sig meget succesfuldt, således at Menéndez med sin fortjeneste i 1937 købte den mislykkede H. Upmann-fabrik og kunne fortsætte produktionen af ​​begge mærker. Han var altid meget optaget af succesen med sine mærker, kun de bedste tobak der var specielt fermenteret blev brugt under til fremstilling af cigarer. Kunderne belønnede det, og salgstallene fortsatte med at stige, og mærket H. Upmann var i stand til at komme sig. I sidste ende måtte fabrikken selv flytte til en større bygning for at imødekomme efterspørgslen.

Indtil revolutionen blev der kun produceret fem formater. 1 til nr. 5. Det var først i 1969, efter opførelsen af ​​El Laguito-fabrikken, at der blev introduceret tre nye formater, Especial No. 1 og 2 og Joyita, identisk med de første tre Cohiba formater. I 70'erne blev formaterne A og B tilføjet. Det lykkes Montecristo A at opnå en Guinness rekord som den dyreste cigar i verden. Dennes enorme format (RM 47, 235 mm) gjorde dem særligt populære hos virksomhedsledere og filmstjerner.

I 2004 blev lanceringen af ​​Edmundo-serien opkaldt efter Edmont Dantes, Dumas-romanens helt, med Edmundo. Cigaren solgte så godt, at Petit Edmundo fulgte efter i 2006, og i 2010 blev en Grand Edmundo produceret som Edición Limitada.

Dette er dog kun den yngste af en succesfuld familie af Ediciónes Limitadas. Tidligere vintage specialiteter som Robusto, Double Corona, formaterne C og D samt Sublimes blev normalt hurtigt udsolgt, og er i dag eftertragtede samleobjekter.

I 2012 blev en anden limitada tilføjet, Montecristo 520, en Robusto Extra med et ringmål på 55mm og en længde på 155mm. I de følgende år var der regelmæssigt begrænset særlige udgaver af dette kendte mærke