Cubanske cigarer, montecristo, Cohiba og Romeo y Julieta – Danmarks største udvalg
For at handle her, skal du bekræfte, at du er over 18 år.

Partagas Cigar

Partagas

En af ​​de mest berømte cigarfabrikker i Havana, er det Partagas. Du kan finde den på nr. 520 Industria Street, lige bag Capitol-bygningen, i hjertet af byen. Fabrikken blev åbnet i 1845 af Don Jaime Partagas og har laver cigarer i hans navn lige siden. Cigaren genkendes straks på sin dybe jordagtige smag. Karakteren af denne blend udspringer fra de udvalgte fuldblade og binder tobaksblade som dyrkes i Vuelta Abajo-zonen og er udvalgt grundet deres umiskendelige rigdom af smag og aroma. Cigaren kommer i en bred vifte af former og størrelser, især Lusitania og 8-9-8, en cigar, der er opkaldt efter den måde, den er arrangeret i sin kasse. Men måske er den mest kendte af alle, er serien D No. 4, robusto formatet, der var en del af den legendariske Partagas alfabet serie, der dateres tilbage til 1930'erne. I 2005 blev en Pirámide, Serie P No. 2, tilføjet til sortimentet, som hurtigt er blevet den fortrukkende cigar blandt elskere af habanos med en kraftig smag. I 2011 udvidede man igen alfabet serien med serien D No. 5 og serie E No. 2 med stor ringmål 54.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

Bag om mærket Partagás

Partagás er en af ​​Cubas ældste og mest berømte cigar mærker. Alle cigarer i den bredt favnende portefølje klassificeres som mellemstærke til stærke, med jordagtig og peber aromaer og en stærk tobakssmag. Den berømte Partagás fabrik i hjertet af Havana er ikke kun en populær destination for aficionados, men også for almindelige turister. 

Vores anbefaling til at komme i gang med en cigar fra Partagás er også en af ​ Cubas bedste, hvis ikke den bedste, Double Corona, Lusitania. Med sit ringmål på 50 og en længde på 184 mm kræver en velovervejet lejlighed for at kunne give cigaren den fornødne opmærksomhed, da rygetiden ligger på op til to og en halv time. Den lange tid belønnes med en uforlignelig oplevelse. Krydrede ristede aromaer af kaffe og kakao blandes med en lys sød note, over hele længden af ​​oplevelsen stiger smagen kontinuerligt. Anbefalingen til begynderen vil være denne cigar, fordi den tilhører Partagás på trods af den fremragende smag i den ret milde ende af skalaen.

Noget stærkere, det går til med den mest populære model, serien D No. 4. Denne klassiske Robusto (RM 50, 124 mm) passer perfekt efter et solidt måltid kombineret med et godt rom. Det er en af ​​de mest populære Robustos verden over på tværs af mærker. Den lidt kortere variant, serien D No. 5, består af samme tobaksblanding.

Hvis du kan lide det mere kraftfuldt og samtidig elegant, bør du tage fat på Presidentes. Denne figurado præsenterer den klassiske Partagás smag, og den er ekstremt varieret på grund af sit usædvanlige format i røgen. 

For den korte, men kraftfulde rygeoplevelse imellem, findes der en kort udgave. Minuto-formatet (RM 42, 110 mm) overrasker også med ekstremt stærke, jord og peber aromaer, som man ikke forventer ved dette lille format ved første øjekast. 

Til sidst kan anbefales en klassiker, 8-9-8. Disse cigarer i Lonsdale format (RM 43, 170 mm) har deres navn på grund af deres emballage. De tilbydes i en lakeret træ kasse i tre lag med 8-9-8 stykker. De har også den typiske Partagás smag, ligger elegant i hånden og modnes usædvanligt godt i en lufttæt kasse. 

I 1845 byggede spanieren Don Jaime Partagás Ravelo en stor cigarfabrik, der hedder Real Fábrica de Tabaco Partagás på Industria Street 60 i Havana. Husnummeret blev senere ændret til 520, og denne bygning er stadig i drift i dag på samme sted og dermed den ældste producerende cigarfabrik i Cuba. Ud over Capitolio er det en af ​​byens seværdigheder og et af de mest populære turistmål.

Selv i Don Jaimes levetid skal forretningerne være gået godt, for det var dengang en meget stor fabrik. Navnet "Royal Producent" er blevet givet til Partagás, da han (angiveligt) leverede cigarer til vigtige personer i Europa og medlemmer af arabiske kongelige familier. En af grundene til hans succes var, at han ejede nogle af de bedste plantager i Vuelta Abajo og personligt valgte tobakken, som han fandt egnet til videre behandling. Han var også en af ​​de første producenter til at eksperimentere med forskellige typer gæring og krydret tobak. Desuden betragtes han som den første fabrikant til at give sine arbejder en oplæser for at gøre deres arbejde mindre ensformigt og give dem en grad af uddannelse.

Ifølge legenden dræbte en kærlighedsaffære ham, han blev skudt på højden af ​​sin karriere på en af ​​hans plantager og døde kort derefter. Hans søn José overtog derefter virksomheden. Ved slutningen af ​​århundrede solgte familien fabrikken til en bankmand ved navn José A. Bance. 1900 solgte han til familien Cifuentes. I 1954 blev varemærkerne Bolívar og La Gloria Cubana købt.

Efter revolutionen forlod Cifuentes Cuba, men fabrikken fortsat uformindsket med mærkerne Partagás, Cifuentes, Ramón Allones, Bolívar og La Gloria Cubana. Med undtagelse af Cifuenter produceres disse mærker stadig på fabrikken i dag.

I 1995 producerede Habanos 150 eksemplarer af en jubilæum humidor til 150-årsdagen for Partagás. Til samme lejlighed var der også 150 Humidore med Salomones-cigarer, som var renæssancen af ​​dette imponerende Figurado-format, der blev indledt. Salomones produceres stadig lejlighedsvis i små tal.