Cubanske cigarer, montecristo, Cohiba og Romeo y Julieta – Danmarks største udvalg
For at handle her, skal du bekræfte, at du er over 18 år.

Quintero Cigar

Quintero

Quinteros runde og medium styrke smag gør den ideel til dem, der godt kunne tænke sig at opleve smagen af Habanos til en overkommelig pris. Det er et af de få Habanos mærker, der ikke er født i Cuba's hovedstad Havana.  Grundlæggeren Agustin Quintero og hans fire brødre startede fabrikken i på sydkysten i byen Cienfuegos, kendt som "Sydens perle". Alt tobakken, der er valgt til fyld, kommer fra Vuelta Abajo og Semi Vuelta zoner. Alle cigarer er lavet ved hjælp af Tripa Corta, Totalmente a Mano - medium filler, og er 100% håndrullet.

1 vare(r)

pr. side

1 vare(r)

pr. side

Bag om mærket Quintero

Cigarmærket er en af de billigste Habanos på markedet. I dag er alle Vitolas igen håndrullet med medium-filler. De sidste tilføjelser i midten af 2010 var de mindre og tykkere formater Petit Quintero og Favoritos. Der plejede at være maskinfremstillede Minis og Puritos, men disse er nu helt udsolgt.

I 1924 åbnede Agustin og hans brødre en cigarfabrik i Cienfuegos. Mærkets fulde navn er: "Quintero y Hano", ( Dansk: Bror). På forskellige steder er der tale om i alt fire brødre. På den anden side skrives det på etiketterne navnet "Quintero y Hno." (Hermano - bror, singular) og ikke "... y Hnos." (Brødre plural)

Mærket blev sandsynligvis oprettet i samme år, dvs. 1924. Registreringen fandt dog sandsynligvis sted i 1930. I nogle kilder beskriver, at mærket måske først blev registreret i 1940. Der er ingen definitiv forklaring på det. Det antages, at Agustin simpelthen "glemte" registreringen, fordi ting som kvaliteten af cigarer var vigtigere for ham. Helt sikkert er at mærket er i det officielle eksportregister fra 1940 under Agustin Quintero y Cía. registreret i Cienfuegos. På det tidspunkt tilhørte mærket en af de få kendte Habanos, der blev lavet uden for Havana.

Cienfuegos er en af de største og ældste tobaksprovinser på Cuba, ofte kaldet "Pearl of the South". Agustin understregede selv: "Mine habanos, Quintero y Hno., Er fra Cienfuegos og jeg er stolt af det!" Det var kun en meget lille fabrik på Calle D'Clouet 16 i Cienfuegos. Det skal bemærkes, at arvingerne var langt mindre omhyggelige i udvælgelsen af tobak og dermed dalede mærkets omdømme. Og arvingene anså det faktum, at cigarerne kom fra Cienfuegos og ikke blev lavet i Havana, nærmest som noget negativt. De fremhævede fra nu af, at cigarerne var helt tilsvarende til dem fra Havana. Dermed kan de have taget mærkets specielle “aura" fra det.

Fakta om hvem eller i hvilken form virksomheden blev vidreført efter Agustins død er ikke kendt. Efter revolutionen gik produktionen på statshænder. Ved slutningen af ​​70'erne var porteføljen reduceret til i alt ti formater: seks håndlavede og fire maskinfremstillede. I slutningen af ​​80'erne og begyndelsen af ​​90'erne blev produktionen af ​​næsten alle håndlavede "Quintero" skiftet til maskine. I et par år bliver cigarerne af mærket igen helt udelukkende rullet i hånd. Fyldet er såkaldt medium fyld: Fyldet består af store blad dele, ikke helblade dele. Men der er heller ikke kort fyld (short filler), som det ofte er fejlagtigt antaget, hvor fyldet kun består af “blad rester". Ikke desto mindre betegner man fyldet som "tripa corta" ("short filler" eller nærmere: “snittede blade”)

Den lille fabrik i Cienfuegos, hvor cigerenr blev født, eksisterer stadig i dag og er åbent for besøgende.