Cubanske cigarer, montecristo, Cohiba og Romeo y Julieta – Danmarks største udvalg
For at handle her, skal du bekræfte, at du er over 18 år.

Rafael Gonzalez Cigar

Rafael Gonzalez

Rafael González blev oprettet i 1930’erne. Det var i dette mærke, at den 165mm lange cigar med 42 ringmål, der har fabriksnavnet Cervantes, først blev kaldt en Lonsdale efter Lord Lonsdale, den berømte engelsk sportslige Earl og Cigar Aficionado af den tidsalder. Nu bruger mange andre mærker også navnet. På etiketten har hver boks en underlig påskrift skrevet på engelsk, om at cigarerne skal ryges inden for en måned efter afsendelsesdatoen fra Havana, ellers skal de omhyggeligt lageres i ca. et år. Rafael González cigarer indeholder en let smagende blanding af fyld og bindeblade fra Vuelta Abajo området. Alle størrelser er lavet af Tripa larga, Totalmente a Mano - long filler, helt udelukkende håndrullet, som er Tripa Corta, Totalmente a Mano - short filler, også 100% håndrullet. Stor filler formaterne indeholder også tobaksblade fra Semi Vuelta-zonen.

Smag: Mild

1 vare(r)

pr. side

1 vare(r)

pr. side

Bag om mærket

Cigar mærket Rafael González blev grundlagt i begyndelsen af 1800-tallet. Det betragtes som et meget mild mærke, hvis cigarer er præget af blomster, honning-søde og let træagtige aromaer med en mild tobakssmag. For at komme i gang med mærket anbefaler vi Petit Coronas. Mareva-formatet med 42 mm ringmål og 129 mm længde kræver ikke for meget tid, den giver den typiske stil af mærket på en meget intens, men behageligt mild og cremet måde.

Hvis du foretrækker en lidt større cigar, skal du vælge Coronas Extra. Corona Gorda giver takket være 46 ringmålet og en længde på 143 mm en længere rygning med noget atypical for mærket, lidt græsagtig smag. Faktisk vil den være vores anbefaling, men siden produktionen ophørte i 2010, kan vi ikke sige, hvor længe den vil være tilgængeligt. Tilhængere af små, slanke cigarer vil nyde Panatelas Extra. Med en RM 36 og 127 mm længde er det en elegant og moderne følgesvend for situationer, hvor der ikke er tid til at nyde en cigar.

Med Perla fik mærket et nyt format i 2012 med et 40 ringmål og 102 mm i længden. Også en cigar med en ret kort røg varighed, men takket være den større diameter end Panatelas Extra ikke mindre sjovt. Det er i Perla til en prisbillig, meget attraktiv Long filler cigar.

Det fulde navn på mærket er faktisk Flor de Rafael González Márquez. Den spanske aristokrat Márquez Rafael González lancerede den i 1928. Oprindeligt oprettet for det britiske marked, blev det oprindeligt distribueret af Storbritanniens George Samuel og Frank Warwick udelukkende i Storbritannien. Mærket er blevet kendt primært gennem indførelsen af et hidtil nyt format. I 1930'erne havde den femte Earl of Lonsdale, Hugh Cecil Lowther, cigarer til hans smag og i et specielt format til personlig brug. Denne Vitola, der kaldes af Torcedores faktisk "Cervantes", har siden været kendt som "Lonsdale" (ringmål 42, længde 165 mm). Den oprindelige Rafael González Lonsdale, hvis kasser i lang tid havde et portræt af Lord Lonsdale på indersiden af låget, er desværre ikke blevet produceret siden 2006.

I 60'erne og 70'erne blev Rafael González anset for at være et af de førende premium mærker. Zino Davidoff beskrev det engang som en væsentlig del af en seriøs cigarbeholdning. Den daværende popularitet af mærket sammenholdt med den lave produktion, gjorde de sjældne cigarer meget eftertragtede. I dag produceres de regelmæssigt i Cuba igen. Deres milde og lette smag gør dem ideelle til at komme ind i verden af premium cigarer.

Selv den dag i dag, er der på hver kasse cigare der forlader Cuba følgnede tekst: 

"Disse cigarer, med en hemmelig blanding, blev fremstillet af ren tobak af Vuelta Abajo, valgt af Márquez Rafael González, Grande of Spain. Mærket har eksisteret i over 20 år. For at værdsætte den fulde nydelse af deres perfekte smag, bør kenderne enten ryge dem i Havana inden for en måned fra afsendelsesdatoen eller lager dem omhyggeligt i omkring et år. "