Cubanske cigarer, montecristo, Cohiba og Romeo y Julieta – Danmarks største udvalg
For at handle her, skal du bekræfte, at du er over 18 år.

Romeo y Julieta Cigar

Romeo y Julieta

Romeo y Julieta mærke er et af de mest kendte Habanos mærker i verden, sammen med Cohiba og Montecristo. Navnet alene minder om det berømte spil fra William Shakespeare, og de mange forskellige formater tilbyder den rigtige cigar til enhver lejlighed. Romeo y Julieta er for det meste middel-stærk med række aromaer fra aromatisk frugtagtig over nøddeagtig og træagtig til mørk chokolade og stærk ristet aromaer.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

Romeo y Julieta blev grundlagt i 1875 af Inocencio Alvarez og Manin Garcia. Imellem 1885 og 1900 vinder varemærket mange forskellige konkurrancer (som det fremgår af guldmedaljerne på mærkets logo). Men Romeo y Julieta fik først rigtig succes efter Pepin Rodriguez Fernandez, tidligere chef for Cabañas fabrik i Havana købte det i 1903. Som en meget kosmopolitisk mand er Rodriguez konstant på vej over Europa og Amerika, der fremmer sit mærke og ind i sin hest, den passende navn Julieta, i racerhændelser over hele verden. Rodriguez var en meget kosmopolitisk mand, der rejser meget i Europa og Amerika, for at promovere sit brand og samtidig deltage i væddeløb med sin væddeløbs hest, med det passende navn Julieta.

Som et resultat af sit købmandskab er mærket blevet særdeles populært rundt om i verden blandt velhavende kunder, hvoraf mange har krævet personlige cigarbånd til deres cigarer. På sit højeste blev der produceret så mange som 2000 personlige cigarbånd til kunderne. Varemærket var på daværende tidspunkt også kendt for at specialisere sig i figurado cigarer, såsom perfectos og pirámides, med over tusind sådanne former, der menes at have været i produktion.


Sir Winston Churchill var måske den mest berømte fan. Flagskibet af formater (en 178mm lang med ringmål 47 ) er til ære for ham, kendt som Churchill. I mellemtiden er der opstået tre afarter af klassikeren. Fælles for alle er den ekstra gyldne ring med deres respektive navn. Den korte Churchill er en klassisk Robusto, den voluminøse Wide Churchill og i 2012 den ny tilkommende Petit Churchill, en Petit Robusto med kun 102 mm i længden, der kan ryges en dag hvor man ikke har så meget tid til at ryge.

Andre anbefalede klassikere er Belicosos, en afbalancerede pyramide cigar i den typiske stil fra Romeo y Julieta, samt Exhibition No. 4, en stor Hermoso No. 4 (RM 48, 127 mm), hvilken ikke efterlader nogen ønske med hensyn til smag. Hvis du kan lide det ekstra stærkt, skal du prøve en Cazadores. Denne Parejo (RM 44, 169 mm), som ved første øjekast ser helt uskadelig ud, anbefales kun til erfarne rygere efter et godt måltid.

Efter Rodriguez død i 1954 med en alder på 88 år, efter revolutionen og nationaliseringen af tobaksindustrien, var Romeo y Julieta flyttet til La Romana i Den Dominikanske Republik. Her produceres stadigvæk den dag i dag cigarer til det amerikanske markedet. Den Cubanske regering nationaliserede virksomheden og producere og distribuere cigarerne til det globale markedet.