Cigarklipper & cigarcutter

Cigarklipper

Når du vil nyde en cigar bør du også have en cigarklipper / cigar cutter, cigarsaks eller hulbor / punch cutter for at fjerne et stykke af kappen som muliggøre at du kan trække luft gennem cigaren. Om man er til den ene eller anden type af cigarklipper er en smagssag, men man skal som bekendt aldrig gå ned på udstyr - og der er ikke noget mere "træls" end at skulle klippe sin fine cigar med en køkkensaks. Med det forkerte udstyr risikere du at klippe forkert i din cigar og dermed ødelægge cigaren.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Cigarklipper

En cigarklipper eller en cigar cutter, som dem der findes her i sortimentet, er for det første udstyret med et meget skarp blad (ofte dobbeltblad, eller trippel bladet) og designet til at man nemt kan klippe nøjagtig så stor en del af cigarens kappe af som man selv ønsker. Vi anbefaler at du eksperimentere lidt med hvilken type klip i din cigar du fortrækker. 

Hvis du lige er startet med at ryge cigar anbefaler vi at du vælge en dobbelt bladet cigarklipper, da de er nemme at bruge, og er designet til at lave et klip i cigaren fra begge sider på samme tid. Med en dobbelt bladet cigarklipper flosser dækbladet ikke så nemt.

Cigaren skal klippes lige over den linje hvor kappen møder dækbladet (wrapperen). Der skal stadig sidde lidt af kappen tilbage for at holde sammen på cigarens dækblad mens den ryges. Hvis du klipper for meget af, risikere du at dækbladet begynder at trævle op imens du ryger din cigar. Er cigaren udformet som en torpedo, dvs. spids ende, kan man fint klippe lidt længere nede på cigaren således at åbningen bliver ca. 1 cm i diameter. Når du har fået lidt erfaring vil du finde ud af at ryge og smagsoplevelsen med samme type cigar ændre sig afhængigt af om du laver et lidt større hul, eller et lidt mindre hul. Så det er bare med at eksperimentere og finde ud af hvad du fortrækker

God fornøjelse.