Humidor

Når du har brugt penge på nogle gode cigarer, så er det vigtigt at man får opbevaret sine cigar under de rigtige klilma forhold. En cigar skal normalt ryges enden for et par dage efter man har købt dem, ellers kan de blive tørre og få en dårlig smag, hvis ikke de bliver opbevaret korrekt.

Red Stag Republic anbefale at man køber en humidorer som man kan ligge sine cigar i. Man kan erhverve sig for få hundrede kroner. De fås også op til flere tusinde kroner alt efter ens budget. Det er størrelsen og finish af humidoren man betaler for. Ønsker man ikke at bruge mange pengene på en humidorer så kan man ligge en enkelt eller to cigarer ned i en åben ziplock pose (plasticpose) med en af vores rejse humidor vandpuder i og placere den et mørkt sted ved max 20 grader. Kig til posen efter et par timer. Er der fugt eller dug på indersiden af posen så åben den op så cigarerne kan få lidt luft og noget af fugten kan komme ud. En vedvarende fugt på indersiden kan få cigarerne til at mugne.

1 vare(r)

pr. side

1 vare(r)

pr. side

Hvordan opbevarer man cigarer - Humidor

Den rigtige måde at opbevare sine cigarer på, er i en humidor.

Cigarerne kan nemt opbevares og lageres ligesom whisky eller en god vin. Og ligesom whiskey og vin bliver de også bedre med tiden. En cigar der har ligget under de rette forhold kan sagtes ligge i 15 år.

Cigarer bør opbevares ved 16-21 grader og ved en relativ luftfugtighed på  65-72%

Hvis man ikke opbevarer cigarerne fugtigt, er der risiko for at bladene i håndrullede cigarer knække da de mister deres elasticitet ved udtørring. Cigarerne vil ligeledes brænde hurtigere, hvilket kan resulterer i at cigarerne kan får en bitter smag. Cigarerne vil begynde også at miste en noget af deres smag efter et par måneder ved for tør opbevaring.

Hvis cigarerne opbevares for fugtigt, kan cigarerne begynde at mugne eller i bedste fald være så våde at de er svære at holde ild i og derfor svære at ryge. 

Der kan ske ''ægteskab'' mellem forskellige typer af cigarer
Hvis eksempelvis dine cubanske cigarer, ligger i en humidor med dine dominikanske cigarer. Kan disse to typer cigarer begynde optage hinandens aromaer. Nogen folk lader med vilje dette ske for at skabe en anden smag som de bedre kan lide. Et sådanne ægteskab tager lang tid at opnår, og du skal afsætte måneder måske år for at få den effekt ved at lade forskellige cigarer ligge sammen.